Leder: Følg Murdochs model, luk Se og Hør

Chefredaktør Per Westergaard, Fyens, er ikke i tvivl, Aller bør lukke Se og Hør, mens andre mediechefer mener, koncernen bør afvente og se, hvor belastet selve Se og Hør-brandet bliver.

Rupert Murdochs store engelske avis 'New of the World' blev i 2010 så belastet af den alvorlige aflytningskandale,  at avisen blev nedlagt.

Den britiske skandale ligner tildels den skandale, der nu oprulles på Se og Hør, men de danske mediechefer er delte i opfattelsen af, om Aller bør dømme brandet 'Se og Hør' ude af  spillet.

Aller-koncernen står i dag i en lignende situation som Rupert Murdoch, hvor den er nødt til at vise handlekraft, skriver chefredaktør, direktør Per Westergaard, Fyens, på egen lederplads

"Koncernen kan afvente, hvad de kommende dage bringer frem af yderligere snavs. Koncernen kan afvente de igangsatte undersøgelser. Koncernen kan håbe at ride stormen af. Men mest sandsynligt bliver der i de kommende dage hvirvlet yderligere snavs op, og derfor er det - af hensyn til især egen men også den den øvrige presses troværdighed - relevant at overveje Rubert Murdochs model: Luk Se og Hør," lyder opfordringen.

Kan blive fatalt for brandet

Der mangler stadig overblik over situationen til, at man kan træffe en beslutning, om Se og Hør skal lukkes, mener chefredaktør Bo Lidegaard, Politiken.

"Men det er klart at situationen vil kunne udvikle sig fatalt for Se og Hør, hvilket i sidste ende kan medføre, at selve navne bliver så belastet, at de vælger at lukke bladet," siger Bo Lidegaard til Politiiken, og minder om, at det reelt er op til bladets læsere, om bladet skal overleve.

Aller Media skal vurdere, om Se og Hørs brand er så skadet, at det må nedlægges, mener koncerndirektør Lisbeth  Knudsen, Berlingske Media.

"Fordi nogen har overtrådt reglerne, skal man ikke nødvendigvis slå selve brandet ihjel," siger hun med henvisning til, at New of the World-brandet netop blev så skadet af den britiske skandale, at eneste løsning var et fjerne det.

Luk hele Aller

Programchef på Radio24syv Mads Brügger vil ikke stille sig op og kræve et medie lukket, men siger:

"Spørgsmålet er så snarere, om det er selve Aller, der skal lukkes. Om det efterhånden er så syg en organisation. at den skal standses. Qvortrup har jo handlet  på nogens bud," siger Mads Brügger.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen vender spørgsmål om til, hvordan Se og Hør kan undgå at lukke.

"Hvis Se og Hør skal undgå at lukke, må Se og Hørs ejere sørge for at få ryddet godt og grundigt op. Og det kan ikke nytte at placere et ansvar langt nede i hierakiet. ... jeg tror ikke en meter på, at det er noget, nogle underordnede medarbejdere eller min egen redaktionschef (tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen) har fundet på. Det er noget chefredaktionen i allerhøjeste grad har været involveret i," lyder analysen.

Pål Thore: Usikker fremtid

Manden med hånden på aftrækkeren,  adm. direktør for Aller Media, Pål Thore Krosby, vil ikke afvise, at det kan få alvorlige konsekvenser for ugebladet, hvis beskyldningerne mod Se & Hør viser sig at være sande.

"Der er mange forhold, der afgør, om Se & Hør har en fremtid. I det, der har være fremme, er det ikke Se & Hør som blad, der har gjort noget kriminelt. Det er nogle enkelte personer, der muligvis har gjort noget ulovligt. Man må skelne her. Men det er en usikker verden, og man kan aldrig vide, hvad der vil ske," siger Pål Thore Krosby til Jyllands-Posten.

Avis: Aller-chef vil ikke afvise lukning af Se & Hør  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også