MediaWatch

Kim Henningsen stopper som chefredaktør for Se og Hør

Kim Henningsen, der har været sygemeldt siden marts, stopper som chefredaktør efter fire år på posten.

Kim Henningsen Foto: Pressefoto Aller

Kim Henningsen forlader posten som chefredaktør for ugebladet Se og Hør.

Kim Henningsen, der har været sygemeldt siden midten af marts, har i sidste uge aftalt med direktionen i Aller Media, at han bliver løst fra sine opgaver på Se og Hør, skriver Aller i en pressemeddelelse.

Den indgåede aftale imødekommer og afspejler Kim Henningsens egne ønsker for fremtiden, skriver Aller.

”Det har været fire spændende og gode år på et blad med nogle af Danmarks mest dedikerede kendis-medarbejdere. Men under et langt sygdomsforløb, som jeg næsten er ude af, har jeg selvfølgelig gjort mig en del tanker om fremtiden. Derfor er jeg glad for den aftale, vi har indgået,” siger Kim Henningsen i pressemeddelelsen.

Sladder-fornyer

Kim Henningsen har som chefredaktør været den drivende kraft bag sladderbladets relancering i foråret 2012, hvor Se og Hør skruede op for brugen af afslørende billeder og dækningen af de aktuelle tv-navne.

Det var også Kim Henningsen, der sidste sommer tog den kontroversielle beslutning at publicere billeder af den britiske kronprinsesse, Kate Middleton, topløs under en privat ferie i Frankrig.

”Kim har til fulde udfyldt rollen som ansvarlig for at lede redaktionen og udvikle profilen for et blad, som via sit stærke og kontroversielle brand ofte befinder sig i andre mediers søgelys. Det er mit ønske, at vi fortsat kan få glæde af Kims journalistiske egenskaber på en af vores andre udgivelser,” udtaler Per Ingdal, udgiverdirektør, Aller Media, i pressemeddelelsen.

Relanceringen har dog ikke kunnet afbøde Se og Hørs oplags- og læserfald. Et faldt, der har ramt sladderbladene generelt. Ugebladet har tabt omkring 100.000 ugentlige læser siden sidste vinter, mens oplaget faldt 10 pct. fra andet halvår 2011 til andet halvår 2012.

Kim Henningsen er fortsat sygemeldt, men han forventes raskmeldt efter sommerferien.

Ny chefredaktør søges

Aller Media søger nu en ny chefredaktør for Se og Hør. Udgiverdirektør Per Ingdal indtræder som chefredaktør, indtil en ny redaktør er fundet. Redaktionschef Kim Bretov vil i mellemtiden være ansvarshavende for redaktionens arbejde. Et ansvar, som Kim Bretov har varetaget, siden Kim Henningsen blev sygemeldt i midten af marts.

Se og Hør skal betale 100.000 kr. til Anders Lund Madsen

Se og Hør vil bringe nye bikinifotos af Kate

Se og Hør skal betale 25.000 kr til Naser Khader

Se og Hør skal betale 25.000 kr til Naser Khader

Schaumburg-Müller vinder Se og hør-sag i Pressenævnet

Se og Hør giver letpåklædte piger egen app

Se og Hør skiller sig af med to journalister

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere