MediaWatch

Tørke på papirmarkedet truer danske magasinhuse

En strejke hos en af Europas største papirproducenter, der bl.a. er Bonnier Publications største leverandør, lægger ekstra hårdt pres på markedet, og magasinhuse risikerer nu at skulle skifte til en ny type papir eller udskyde udgivelser. Det sker efter måneder med en højere efterspørgsel end udbud af papir til bl.a. aviser, magasiner og ugeblade i forvejen har presset priserne i vejret.

Jesper Buchvald, adm. direktør i danske Bonnier Publications, forventer fortsatte prisstigninger på papir i 2022 i kølvandet på flere udfordringer på papirmarkedet i Europa. | Foto: PR/Bonnier Publications

Situationen på det europæiske papirmarked er kun blevet mere presset, siden det i efteråret stod klart, at en omlægning af papirproduktionen på fabrikker omkring i Europa har resulteret i mangel på papir til bl.a. bøger, aviser, magasiner og blade.

Siden årsskiftet har en strejke hos den finske storleverandør UPM sendt markedet i ud i en krisesituation, som risikerer at ramme de danske magasinhuse på bl.a. papirkvaliteten i deres udgivelser. Sikkert er det, at det har sendt priserne i vejret, bekræfter flere over for MediaWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs