MediaWatch

Forlag følger udfordringer med papirmangel og prisstigninger tæt op til vigtigt efterårssalg

Flaskehals på papirmarkedet kan give forlag forsyningsproblemer, hvis de eksempelvis vil have trykt nye oplag af udsolgte bøger. Presset på papirfabrikker har givet prisstigninger og kan udfordre efterårs- og julesalg, der har stor betydning for forlagenes økonomi.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Udfordringer med papirmangel for flere dele af udgivelsesindustrien har også fået de danske forlag til at holde vågent øje med udviklingen på papirfabrikkerne i Europa.

Det fortæller flere forlagschefer til MediaWatch, efter Journalisten i sidste uge berettede om blad- og magasinhuses forsyningproblemer - bl.a. efter papirfabrikken CSA i februar omlagde og stoppede sin papirproduktion.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs