MediaWatch

Storstrejke på papirfabrik forværrer presset på trykte blade og aviser

Siden årsskiftet har en af Europas største producenter af papir til bl.a. ugeblade, magasiner og etiketter været ramt af strejke. Den er nu forlænget for tredje gang, og det vil få synlige konsekvenser den kommende tid, mener både brancheforening og trykkeri.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix

Strejken på en af Europas største papirfabrikker blev i sidste uge forlænget og varer nu som minimum frem til 19. februar. Det presser bl.a. magasin- og ugebladsindustri, der siden efteråret har meldt om forsinkelser, fordi papirfabrikkerne ikke kan følge med efterspørgslen.

Ifølge brancheorganisationen Grakom, der reprænsenterer kommunikatører og den grafiske branche, begynder situationen nu at blive kritisk i hele Europa, fordi lagrene løber tør for den type papir, man trykker bl.a. ugeblade og magasiner på. Tilsvarende gør sig gældende for detailhandlen, fordi det også er papir til etiketter på emballage, der nu er mangel på.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs