MediaWatch

Aller Media ser gode takter i Venstres medieudspil: Tænk mediestøtten bredere

Der er grund til at ruske op i støtten til nyhedsmedierne og DR, som udspil fra Venstre lægger op til, mener direktør i Aller Media, der hellere ser momsfritagelsen helt afskaffet end bredt ud til digitale medier.

Foto: Aller Media

Venstre vil skære godt 400 mio. kr. af DR's budget samt 100 mio. kr. af dagbladenes mediestøtte for at samle pengene i en ny stor public service-pulje på godt en halv mia. kr., hvor den nuværende pulje råder over ca. 37 mio. kr. Tanken er, at den nye pulje skal kunne søges af langt flere aktører til forskellige former for public service-projekter.

Forslaget har dog fået en ganske kold modtagelse fra de private medier – både dagbladshuse samt tv-aktører. En efter en har de i sidste uge rettet kritik mod idéen, bl.a. mener flere, at armslængdeprincippet er i fare, hvis politikerne får mere økonomisk indflydelse, ligesom dagbladene vil komme ud på gyngende økonomisk grund, hvis deres nuværende støtteordning bliver hugget op i projektansøgninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs