MediaWatch

Berlingske kritiserer nyt medieudspil: "Man tror nærmest, det er løgn"

Berlingskes chefredaktører retter nu kritik mod Venstres medieudspil. I dagens leder hæfter de sig bl.a. ved, at forslaget om en ny public service pulje i deres optik vil betyde mere statskontrol med medierne.

Tom Jensen, chefredaktør, Berlingske. | Foto: /ritzau/Søren Bidstrup

Det er nødvendigt at sætte grænser for DR's størrelse og udbredelse i det danske mediemarked. Så langt er Berlingskes ansv. chefredaktør, Tom Jensen, og nytiltrådte chefredaktør, Mette Østergaard, enige med en del af et nyt udspil til de kommende medieforhandlinger, som Venstre fremlagde kort før nytår. Det fremgår af dagens leder i Berlingske.

Men ud over at rose tanken om at hegne DR ind for at begrænse de statslige medier, er der ikke mange positive vendinger at hente om forslaget, der i grove træk går ud på at skære 400 mio. kr. af DR's budget på 3,7 mia. kr. samt 100 mio. kr. fra de private mediers støtteordning for at samle pengene i en ny public service pulje, som skal kunne ansøges af alle aktører i mediebranchen til forskellige former for public service-projekter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs