MediaWatch

SF erklærer sig også klar til at spare i DR

Ud over at placere sig i den efterhånden tunge ende af den politiske vægtskala, som går ind for at afskaffe medielicensen til fordel for en skatteopkrævning, melder SF sig også parat til at beskære DR, men ikke på bekostning af indholdet, siger medieordfører.

Opvarmningen til de kommende medieforhandlinger, som skal fastsætte rammerne for det nye medieforlig, der træder i kraft ved årsskiftet, er for alvor sat i gang. Kort før nytår præsenterede Venstre en bid af sit udspil til forhandlingerne, og nu melder SF sig på banen med en del af sine ønsker til aftalen.

De indebærer bl.a. en besparelse på fem pct. af Danmarks Radio samt et ønske om at indføre en omsætningsskat på store it-selskaber som Google og Amazon i Danmark. Det fortæller partiets medieordfører, Jacob Mark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs