MediaWatch

Der er forskel på mænd og kvinders foretrukne tv-kanaler

Der er forskel på hvor stor en andel af seerne, som udgøres af henholdsvis mænd og kvinder, afhængig af om der er tændt for TV 2 eller DR1, viser ny opgørelse.

ritzau/Morten Flarup
Foto: /ritzau/Morten Flarup

Der er både forskel på, hvilke tv-kanaler som mænd og kvinder ser, samt i hvilke regioner de danske kanaler klarer sig bedst. Det viser en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet på baggrund af Kantar Gallups TV-Meter måling.

”For eksempel har mænd og kvinder hver deres foretrukne tv-kanal. Seerandelen blandt kvinder er højst på DR1, mens mænds foretrukne valg er TV 2 – sådan helt generelt. Kanaler som DR2 og TV 2 News er størst blandt mænd, mens TV 2 Charlie og TV3 er det blandt kvinder," fortæller medieforsker Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning, i en pressemeddelelse.

Præcis hvor stor en kønsuligevægt, der er i seerandelene på de enkelte kanaler, bliver dog ikke oplyst.

Skifter man briller og ser på, hvilke tv-kanaler, der bliver foretrukket i de enkelte landsdele, viser det sig, at DR1 klarer sig bedst i Midtjylland, Region Sjælland og hovedstaden målt på seerandele. Til gengæld er TV 2 den største kanal i Syddanmark og Nordjylland, skriver DR.

Kun i hovedstadsområdet er TV 2 News blandt seernes top 5, mens pladsen overtages af TV 2 Charlie i resten af landet sammen med kanalerne DR1, TV 2, DR2 og TV 3, fortæller Jakob Vikær Hansen til DR.

Danskerne bruger flest timer foran tv'et søndag

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere