MediaWatch

Der er forskel på mænd og kvinders foretrukne tv-kanaler

Der er forskel på hvor stor en andel af seerne, som udgøres af henholdsvis mænd og kvinder, afhængig af om der er tændt for TV 2 eller DR1, viser ny opgørelse.

ritzau/Morten Flarup
Foto: /ritzau/Morten Flarup

Der er både forskel på, hvilke tv-kanaler som mænd og kvinder ser, samt i hvilke regioner de danske kanaler klarer sig bedst. Det viser en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet på baggrund af Kantar Gallups TV-Meter måling.

”For eksempel har mænd og kvinder hver deres foretrukne tv-kanal. Seerandelen blandt kvinder er højst på DR1, mens mænds foretrukne valg er TV 2 – sådan helt generelt. Kanaler som DR2 og TV 2 News er størst blandt mænd, mens TV 2 Charlie og TV3 er det blandt kvinder," fortæller medieforsker Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning, i en pressemeddelelse.

Præcis hvor stor en kønsuligevægt, der er i seerandelene på de enkelte kanaler, bliver dog ikke oplyst.

Skifter man briller og ser på, hvilke tv-kanaler, der bliver foretrukket i de enkelte landsdele, viser det sig, at DR1 klarer sig bedst i Midtjylland, Region Sjælland og hovedstaden målt på seerandele. Til gengæld er TV 2 den største kanal i Syddanmark og Nordjylland, skriver DR.

Kun i hovedstadsområdet er TV 2 News blandt seernes top 5, mens pladsen overtages af TV 2 Charlie i resten af landet sammen med kanalerne DR1, TV 2, DR2 og TV 3, fortæller Jakob Vikær Hansen til DR.

Danskerne bruger flest timer foran tv'et søndag

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere