MediaWatch

DR Drama laver udskiftning i instruktørstol

DR's dramatisering af Jakob Ejersbos roman "Liberty" sker uden instruktøren Mads Matthisen, der ellers skulle have instrueret flere episoder.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den danske instruktør Mads Matthisen sætter sig alligevel ikke i instruktørstolen for DR i forbindelse med dramatiseringen af Jakob Ejersbos roman ”Liberty”. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen blev instruktøren koblet af serien, inden han skulle i sving. Udskiftningen er en af flere undervejs i omsætningen af værket til tv-drama.

Oprindeligt var Asger Leth udset til instruktørrollen, men takkede nej. Efterfølgende blev Mads Kamp Thulstrup tilknyttet, men afskediget igen i maj, fordi samarbejdet ikke fungerede.

"Det viste sig at være et forkert match. Ret udramatisk, sådan går det en gang imellem. Yderligere kommentarer har jeg egentlig ikke," meddelte Mads Kamp Thulstrup i maj, skriver Jyllands-Posten.

I stedet blev den svenske instruktør Mikael Marcimain hyret ind, og han er fortsat i opgaven, men kommer altså ikke til at løse den sammen med Mads Matthiesen, der ikke ønsker at kommentere sagen over for Jyllands-Posten.

"Liberty" produceres af Karoline Leth og er blevet optaget i sommer. På rollelisten er bl.a. Sofie Gråbøl, Carsten Bjørnlund og Connie Nielsen, og dramaet forventes at få premiere næste år.

I forbundet Danske Filminstruktører siger sekretariatschef Sandra Piras, at man er opmærksom på sagerne om ”Liberty” efter.

Jakob Ejersbos ven filminstruktøren Ole Christian Madsen har tidligere filmatiseret debutromanen ”Nordkraft” og har tidligere budt ind på at gøre Liberty til tv-serie. Det blev der dog takket nej til fra DR's side.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere