MediaWatch

Første halvleg slut i voldgift om DR-betalt frokost

Sagen om DR-medarbejdernes frokostpause er nu behandlet færdig. En afgørelse kan ventes inden seks uger.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Der går højst seks uger, før medarbejderne på Danmarks Radio finder ud af, om de fremover selv skal betale deres frokost.

I den voldgiftssag, hvor svaret på det spørgsmål skal findes, har man hen over weekenden og mandagen med hørt alle involverede parter.

Nu trækker Voldgiftsretten sig tilbage og giver først lyd fra sig, når man er nået frem til en afgørelse. Den ventes dog at være klar inden seks uger.

Blandt de faglige organisationer, der har været hørt, er Djøf.

Her er Henrik Funder formand for Djøf Privat, og han er overbevist om, at hans DR-medlemmer har ret til den betalte frokostpause, som de ansatte i DR har nydt godt af i over 90 år.

"For os er der ingen tvivl om, at den betalte frokostpause er en del af overenskomsten. Og at eventuelle ændringer af frokostbestemmelserne derfor skal forhandles med de faglige organisationer i forbindelse med en ændring af overenskomsten. Det er vilkårene, som begge parter skal respektere," siger han.

Danmarks Radio har varslet, at man fra og med 1. juni vil inddrage medarbejdernes betalte frokostpause.

Det betyder i praksis, at de ansatte skal arbejde en halv time længere, men at de dog ikke skal arbejde eller stå til rådighed i den halve time, hvor de holder frokostpause.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere