MediaWatch

Overskydende licensmillioner er fordelt

40 mio. kr. bliver fordelt til forskellige public service-formål. Særligt Public Service-puljen får et løft.

Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Omkring halvdelen af puljen med overskydende licensmidler er blevet fordelt. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

I alt 80,3 mio. kr. er der til overs i licens af forskellige kanaler, og af dem er 40 mio. kr. blevet fordelt. Det er partierne bag den gældende medieaftale, der er blevet enige om fordeling.

Den største pose penge bliver sendt til public service-puljen. I 2017 får den tilført ekstra 23 mio. kr. fra de overskydende licensmidler, så puljen i alt når op på rundt regnet 70 mio. kr.

DR får 10 mio. kr. til styrkelse af danske børne- og ungedrama. TV 2's regioner får 5 mio. kr. til medfinansiering af et projekt op til kommunalvalget, der afholdes i november 2017. Endelig går 2 mio. kr. til sekretariatsbetjening til det udvalg, der har været et års tid undervejs, og som skal undersøge den fremtidige finansiereing af dansk digital indholdsproduktion.

Den sidste del af de overskydende licensmidler er på 40,3 mio. kr. De reserveres til eventuel senere disponering.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har opnået politisk enighed om en markant forøgelse af midlerne i Public Service-Puljen i 2017. Jeg er jo af den opfattelse, at mange andre end DR kan levere public service, og det er puljen med til at understøtte. Jeg er også meget glad for, at der er så bred opbakning til at styrke DR’s og de regionale TV 2-virksomheders indsats i forhold til børn og unge, bl.a. i kraft af fokus på talentudvikling inden for DR’s børne- og ungedrama," udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i pressemeddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere