MediaWatch

TV 2 svarer på kritik af "Moskeerne bag sløret"

TV 2's programchef mener, at Cavling-nomineret dokumentarserie giver et retsvisende billede af virkeligheden, efter serien har mødt kritik fra fire forskere.

TV 2
Foto: TV 2

Fire forskere kritiserer i en kronik i dagens udgave af Politiken TV 2's dokumentarserie "Moskeerne bag sløret", der blev sendt i begyndelsen af 2016 og er nomineret til Cavling-prisen, der uddeles på fredag.

Forskerne rejser en række kritikpunkter og stiller otte konkrete spørgsmål til programmerne, deres indhold og redigering.

I en artikel på tv2.dk svarer tv-stationen på kritikken.

"Vi står helt og aldeles inde for indholdet af programmerne. Vi giver et fair og retvisende billede af den verden og de holdninger, vores to muldvarpe mødte, da de besøgte de otte moskeer. Vi har været helt ekstraordinært grundige for at sikre, at alt er gengivet retvisende. I den forbindelse er det værd at bemærke, at vores arbejde er gennemgået af to fagjuryer, som begge har valgt at belønne programmet med priser for grundighed og ekstraordinær høj journalistisk kvalitet," siger Thomas Breinholt, programchef på TV 2, til TV 2.

Han gennemgår desuden de otte spørgsmål, som de fire forskere stiller i kronikken i Politiken.

Ud over TV 2 er Berlingskes afdækning af det, der blev kendt som gyllegate, og Informations serie "Vidnesbyrd" nomineret til Cavling-prisen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere