MediaWatch

Cavling-formand afviser kritik af manglende Rose-nominering

Et rekordstort antal havde indstillet Flemming Rose til årets Cavling-pris, men han er ikke blandt de tre nominerede.

84 personer havde indstillet tidligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose til årets Cavling-pris. Alligevel var han ikke blandt de udvalgte, da Cavling-komiteen i går offentliggjorde nomineringerne, og det vækker kritik, skriver Journalisten.

Blandt indstillerne er journalist på Weekendavisen Klaus Wivel, som overfor fagbladet kalder forbigåelsen af Flemming Rose for en "fejl af dimensioner".

Formand for Cavling-komiteen, Ida Ebbensgaard, ønsker ikke at uddybe fravalget af Flemming Rose blandt årets nominerede.

"Det er jo hans (Klaus Wivels, red.) mening, og den er han velkommen til at have. Vi synes i Cavling-komiteen, at det er skønt, at folk vil debattere og har holdninger til journalistik. Sådan skal det gerne være, og vi sætter stor pris på de input, vi får," siger Ida Ebbensgaard til Journalisten.

Året nominerede

De tre kandidater til Cavling-prisen, der uddeles 6. januar, er dokumentarserien ”Moskeerne bag sløret”, som blev vist på TV 2. Bag udsendelserne står Dokumentarkompagniet i form af Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri.

Derudover er Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund fra Berlingske nomineret for deres afdækning af kvælstofsagen, der blev bedre kendt under navnet gyllegate.

Tredje og sidste nominering gik til Informations serie "Vidnesbyrd" som Lærke Cramon, Sigrid Nygaard og Anna von Sperling står bag.

Her er de tre nominerede til Cavlingprisen

Bog om Muhammed-tegner vinder svensk journalistpris

Produktions-selskab vokser med rock'n'roll-tilgang

Her er de nominerede til FUJ Priserne

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere