MediaWatch

USA-korrespondent vender hjem til værtsjob

Johannes Langkilde bliver næste år en del af værtsholdet på TV Avisen.

Til næste sommer vil seerne af TV Avisen kl. 21.30 på DR1 kunne opleve et nyt, kendt ansigt i værtrollen. Johannes Langkilde vender hjem til Danmark efter fire år som korrespondent i USA. Fra juli bliver han den ene af to gennemgående værter på den sene udgave af TV Avisen, skriver DR i en pressemeddelelse. Den anden del af makkerparret bliver Kåre Quist.

"Det har været fire utrolig spændende og udfordrende år i USA, hvor jeg har dækket alt fra gadekampe og terrorangreb til sikkerhedspolitik og senest valget af Donald Trump som præsident. De erfaringer tager jeg med hjem og glæder mig til igen at træde ind i rollen som nyhedsvært, som i bund og grund er selve udgangspunktet for mit arbejde som journalist," udtaler Johannes Langkilde i pressemeddelelsen.

Han afløser Kim Bildsøe Lassen, der siden december har været korrespondent for DR i London. Ud over Johannes Langkilde og Kåre Quist består værtsholdet på TV Avisen af Tine Gøtzsche, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden og Ask Rostrup.

Johannes Langkilde begyndte karriere som journalist på TV 2 i 2004. I 2013 skiftede han til DR og stillingen som USA-korrespondent med base i Washington.

P3 får ny musikredaktør med stor radioerfaring 

DR beklager opfordring til at kontakte Den Korte Avis' annoncører 

Nye morgenværter på TV 2 News

18 Nyhederne går frem efter omlægning 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs