MediaWatch

USA-korrespondent vender hjem til værtsjob

Johannes Langkilde bliver næste år en del af værtsholdet på TV Avisen.

Til næste sommer vil seerne af TV Avisen kl. 21.30 på DR1 kunne opleve et nyt, kendt ansigt i værtrollen. Johannes Langkilde vender hjem til Danmark efter fire år som korrespondent i USA. Fra juli bliver han den ene af to gennemgående værter på den sene udgave af TV Avisen, skriver DR i en pressemeddelelse. Den anden del af makkerparret bliver Kåre Quist.

"Det har været fire utrolig spændende og udfordrende år i USA, hvor jeg har dækket alt fra gadekampe og terrorangreb til sikkerhedspolitik og senest valget af Donald Trump som præsident. De erfaringer tager jeg med hjem og glæder mig til igen at træde ind i rollen som nyhedsvært, som i bund og grund er selve udgangspunktet for mit arbejde som journalist," udtaler Johannes Langkilde i pressemeddelelsen.

Han afløser Kim Bildsøe Lassen, der siden december har været korrespondent for DR i London. Ud over Johannes Langkilde og Kåre Quist består værtsholdet på TV Avisen af Tine Gøtzsche, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden og Ask Rostrup.

Johannes Langkilde begyndte karriere som journalist på TV 2 i 2004. I 2013 skiftede han til DR og stillingen som USA-korrespondent med base i Washington.

P3 får ny musikredaktør med stor radioerfaring

DR beklager opfordring til at kontakte Den Korte Avis' annoncører

Nye morgenværter på TV 2 News

18 Nyhederne går frem efter omlægning

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere