MediaWatch

P3 får ny musikredaktør med stor radioerfaring

Fra årsskiftet bliver Mathias Buch Jensen ny musikredaktør på P3. Radiokanalen vil i 2017 sætte yderligere spot på dansk musik.

Lars E. Andreasen
Mathias Buch Jensen, kommende musikredaktør på P3. Foto: Lars E. Andreasen

Med en fortid på Radio Skala, TV 2 Radio, P3 og senest som vært på P7 Mix har Mathias Buch Jensen bred erfaring med radiomediet. Fra årsskiftet kan han skrive en ny titel på cv’et, når han tiltræder som ny musikredaktør på P3. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det nye job indebærer blandt andet, at Mathias Buch Jensen skal stå for kontakten til den danske musikbranche, og i samarbejde med en musikredaktion skal han sammensætte musikvalget på radiokanalen.

"Jeg er stolt og glad over at være landet i et drømmejob som musikredaktør, som jeg går til med stor ydmyghed. Det er et job, hvor jeg fortsat kan bruge min viden om og passion for radio og musik. Jeg ser frem til at arbejde sammen med et hold af kompetente værter og musikkapaciteter og i fællesskab sætte retningen for P3’s musikprofil med fortsat fokus på ny, dansk musik," udtaler Mathias Buch Jensen i pressemeddelelsen.

Det nye job betyder, at han ikke længere selv vil være at finde i æteren. Til gengæld vil den danske musikbranchen komme til at mærke hans tiltræden.

"Mathias er uden tvivl en kæmpe kapacitet, som spænder bredt i sin viden og har en kæmpe erfaring i arbejdet med musik og radioproduktion. Samtidig har vi på P3 et ønske om tættere dialog med musikbranchen og om at sikre større åbenhed om vores valg af musik. Det er en opgave, som jeg er sikker på, at Mathias kan være med til at løfte," lyder det fra redaktionschef på P3 Christian Ottenheim i pressemeddelelsen.

Radiokanalen vil til næste år sætte yderligere spot på dansk musik. Det sker som led i DR’s musikhandlingsplan Nye veje for musikken".

"Efter dialog med musikbranchen vedtog DR i sommer en musikhandlingsplan med klare ambitioner om blandt andet at sikre stærkere dialog med dansk musikliv og gennemslagskraft for dansk musik. Nu lyder startskuddet for indsatsen på P3, og så fortsætter vi indsatsen i 2017 på tværs af både radio, tv og web," siger DR’s radiochef Gustav Lützhøft i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere