MediaWatch

Uenighed om brugen af billeder i terrordækning

DR vil som flere franske medier fortrinsvis undlade at bringe billeder af mulige terrorister fremover. Berlingske og Ekstra Bladet vil ikke ændre kurs. 

Den seneste tids debat om mediernes terrordækning har fået DR til at ændre kurs, skriver Journalisten.

Lige som en række franske medier har DR Nyheder truffet en principiel beslutning om, at man som hovedregel vil undlade at bringe billeder af mulige terrorister i dækningen.

"Der er brug for at kigge på, om det er rigtigt og nødvendigt, at vi, når de her terrorister udfører deres selvmordsangreb eller drab, bringer deres billeder stort og flot på aviserne, vores netmedier og i fjernsynet. Det mener jeg ikke, at vi skal," siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, DR, til Journalisten.dk.

Argumentet er, at billederne kan være med til at inspirere andre og virke som PR for terrorbevægelser.

Hos Berlingske og Ekstra Bladet har man forståelse for DR's argument og anerkender problematikken. Men begge afviser at indføre en lignende regel. I stedet skal det bero på en konkret afvejning fra gang til gang af, hvorvidt der er journalistisk belæg for at bringe personbilleder.

"Jeg synes, det er en problematisk vej at lave særlige regler for, hvordan man pakker virkeligheden ind, når det handler om terror. Jeg går ind for, at borgerne skal have mest mulig viden, oplysning og fakta," siger chefredaktør Tom Jensen, Berlingske, til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs