MediaWatch

Franske medier vil droppe billeder af mulige terrorister

Flere store franske medier ville ikke længere vise billeder af gerningsmænd ansvarlige for angreb i landet.

Frankrig blev senest ramt af terror tidligere på ugen her i byen Saint-Etienne-du-Rouvray. | Foto: Francois Mori/AP/Polfoto

Efter en række dødelige anslag har flere store franske medier besluttet, at de ikke længere vil bringe navne og billeder af gerningsmænd, der er ansvarlige for angreb i landet. 

Det skriver The Guardian. 

Ved det seneste angreb blev en præst dræbt i en kirke tæt på byen Rouen af to mænd. De hævdede at have forbindelse til den militante bevægelse Islamisk Stat.

Efter angrebet skriver avisen Le Monde, at alle elementer i samfundet må tage del i kampen mod terror. 

"Medier, der viderebringer disse oplysninger, står over for en selvransagelse på flere fronter, stod der i avisens leder efter det seneste angreb i Frankrig. "

I lederen fremgår det, at avisen fremover ikke længere vil publicere billeder af gerningsmændene af frygt for det, som mediet kalder "posthum glorificering". 

Den katolske avis La Croix har ifølge The Guardian valgt samme linje. Det gælder også tv-stationen BMF-TV.

"Vi har truffet en beslutning om ikke at vise billeder af terrorister. Vi har overvejet det i længere tid," sagde tv-stationens chef, Hervé Béroud, til nyhedsbureauet AP efter angrebet i den franske kirke. 

Mediet Europe 1 vil ifølge The Guardian heller ikke bringe billeder af det, som mediet selv kalder "gerningsmænd ansvarlige for terrordrab". 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs