MediaWatch

Netflix har øjnene rettet mod Kina

Streamingtjenesten Netflix vil entrere nye markeder som modsvar til dalende vækst på hjemmemarkedet i USA.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv

Det amerikanske selskab Netflix, der tilbyder sine brugere streame film og tv-serier, har ikke opgivet ambitionen om at komme ind på det store kinesiske marked i jagten på at finde vækst uden for hjemmemarkedet i USA.

Meldingen om det fortsatte ønske om at komme ind på markedet i Kina faldt torsdag ved et mediearrangement i sydkoreanske Seoul, hvor der blandt andet var deltagelse af Netflix' administrerende direktør, Reed Hastings.

"Siden Kina er en stor mulighed, fortsætter vi med at kigge på markedet," sagde Netflix-topchefen ifølge nyhedsbureauet Reuters uden at uddybe det nærmere.

Streamingselskabet lancerede i januar en plan om at entrere 130 nye markeder verden. Det skyldes, at virksomheden forsøger at finde et modsvar til en dalende vækst på det amerikanske marked.

Foreløbig er Netflix dog fraværende i nogle af verdens mest befolkede lande - herunder Kina - fordi underholdningsudbyderne møder strenge regler og udfordringer i forhold til censur.

Ud over Kina har Netflix haft problemer med at komme ind på andre store asiatiske markeder såsom Sydkorea og Indonesien på grund af en mangel på lokalt indhold og lovgivningsmæssige forhindringer.

Ifølge Reuters præsenterede Netflix i april forventninger til sin abonnementsvækst for andet kvartal. Forventningerne var dog svagere end estimeret af analytikerne, hvilket understreger selskabets behov for at ekspandere til nye markeder.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs