MediaWatch

Haarder afslører nyt ord for public service på Bornholm

"Fællesformidling" eller "VOFFI"? Kulturminister Bertel Haarder (V) kårer fredag den bedste danske betegnelse for "public service" blandt fire udvalgte.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

"Almentjeneste", "Folkelig Oplysning", "Fællesformidling" eller "VOFFI – Vores Fælles Formidling af Information".

Fire ord dyster om at være den bedste danske betegnelse for public service, og fredag kåres vinderen på Folkemødet på Bornholm, skriver kulturminister Bertel Haarder (V) på Facebook.

"Tusind tak til alle dem, der har indsendt forslag til ny betegnelse for public service. Jeg har udvalgt fire, som jeg synes, er de bedste, men nu er det op til jer følgere at vælge. Så kan jeg få afsat den lovede kasse øl, når vi afslører vinderen på fredag d. 17 juni kl. 16:45 i Dansk Journalistforbunds telt på Folkemødet - eller på Kulturministeriets facebookprofil, hvorfra vi sender live," skriver Bertel Haarder.

Konkurrencen har kørt, siden Bertel Haarder sidste år rejste spørgsmålet om, hvad public service vil sige på mere jævnt dansk. Det skete i forbindelse med kulturmødet på Mors som led i debatten om, hvad public service kan og skal i dagens Danmark.

Samtidig satte kulturministeren en kasse øl på højkant til det bedste bud på en dansk betegnelse med mere folkelig klang og appel end det engelske udtryk, der bl.a. er udgangspunktet for DR's og TV 2-regionernes arbejde.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs