MediaWatch

Haarder afslører nyt ord for public service på Bornholm

"Fællesformidling" eller "VOFFI"? Kulturminister Bertel Haarder (V) kårer fredag den bedste danske betegnelse for "public service" blandt fire udvalgte.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

"Almentjeneste", "Folkelig Oplysning", "Fællesformidling" eller "VOFFI – Vores Fælles Formidling af Information".

Fire ord dyster om at være den bedste danske betegnelse for public service, og fredag kåres vinderen på Folkemødet på Bornholm, skriver kulturminister Bertel Haarder (V) på Facebook.

"Tusind tak til alle dem, der har indsendt forslag til ny betegnelse for public service. Jeg har udvalgt fire, som jeg synes, er de bedste, men nu er det op til jer følgere at vælge. Så kan jeg få afsat den lovede kasse øl, når vi afslører vinderen på fredag d. 17 juni kl. 16:45 i Dansk Journalistforbunds telt på Folkemødet - eller på Kulturministeriets facebookprofil, hvorfra vi sender live," skriver Bertel Haarder.

Konkurrencen har kørt, siden Bertel Haarder sidste år rejste spørgsmålet om, hvad public service vil sige på mere jævnt dansk. Det skete i forbindelse med kulturmødet på Mors som led i debatten om, hvad public service kan og skal i dagens Danmark.

Samtidig satte kulturministeren en kasse øl på højkant til det bedste bud på en dansk betegnelse med mere folkelig klang og appel end det engelske udtryk, der bl.a. er udgangspunktet for DR's og TV 2-regionernes arbejde.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere