MediaWatch

Tv får endnu en superliga-kamp fredag aften

Superligaen melder sig på banen i tv fredag aften og intensiverer kampen om prime time, når ny Superliga-struktur træder i kraft.

Billede fra kamp mellem Brøndby og Sønderjyske i den netop overståede Superliga-sæson | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Tv-kanalerne kommer til at kæmpe hårdere om prime time fredag, efter dansk fodbold nu også bliver en del af sendeplanen på det tidspunkt. Det skriver flere medier, blandt andet Bold.dk.

Baggrunden er, at den bedste danske fodboldrække, Alka Superligaen, fra sommer får en ny struktur. Den betyder, at der fremover er 14 i stedet for de nuværende 12 hold i den bedste række, og derfor skal der findes plads til yderligere én kamp pr. spillerunde.

Den ekstra kamp er nu placeret og vil ligge fredag kl. 20.15. De øvrige kampe i hver runde vil fordele sig som hidtil, det vil sige én kamp fredag, én kamp lørdag, tre kampe søndag og slutteligt én kamp mandag aften.

"Kl. 20.15 er valgt, så der for de fans, der ser kampene på tv, er plads til en god nedtakt fra kampen kl. 18 og en god optakt til kampen kl. 20.15 til gavn for alle de fans, som sætter pris på indsigt og reaktioner rundt om Alka Superliga kampene," skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse om den ekstra kamp.

MTG har to tredjedele af tv-rettighederne til Superligaen, mens Discovery har den sidste tredjedel. Den fordeling bliver også pejlemærke for, hvordan den ekstra syvende kamp i hver spillerunde skal fordeles mellem de to tv-selskaber.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs