MediaWatch

Discovery forlænger aftale om landskampe

Fodboldlandsholdets kampe vil frem til 2022 blive vist af Discovery Networks, der har forlænget sin aftale.

Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Opdateret kl. 10.00 med kommentarer fra Discovery - Discovery Networks har sikret sig en forlængelse af rettighederne til at vise landsholdets kvalifikations- og træningskampe frem til VM i 2022. Det skrev Ekstra Bladet tidligere på dagen, og Discovery Networks bekræfter oplysningen i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladet skriver, at Discovery har betalt i omegnen af 200 mio. kr. for rettighederne. Discovery skriver imidlertid i pressmeddelelsen, at selskabet ikke ønsker at kommentere økonomien i aftalen.

"Fodboldlandsholdet er i en klasse for sig, når det gælder sportsrettigheder. Derfor er vi naturligvis lykkelige over, at vi også efter den kommende VM-kvalifikationsturnering på Kanal 5, har sikret os landsholdets kampe. Landsholdet er en central del af vores programstrategi fremadrettet og derfor også en kernerettighed i vores voksende portefølje af sportsrettigheder," udtaler Christian Kemp, adm. direktør for Discovery Networks i Danmark, i pressemeddelelsen.

Discovery har også rettighederne for nuværende. De udløber, når kvalifikationen til VM i 2018 slutter, men nu er der altså sikret en forlængelse, der omfatter kvalifikationskampene til EM i 2020 og VM i 2022. Derudover er nyskabelsen Nations League, der er en landsholdsturnering for alle 54 europæiske landshold, inkluderet i pakken af rettigheder.

I alt dækker den nye aftale over omkring 40 kampe med det danske landshold. Dertil kommer omkring 1000 kampe med andre nationers kampe i de to kvalifikationsturneringer samt en række venskabskampe.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs