MediaWatch

MTG-ejet kanal ønskede negativ flygtninge-vinkling

Redaktører på tjekkiske medier blev opfordret til at fremstille flygtningskrisen i et negativt lys, skriver flere medier.

Flygtningesituationen tiltrak sig mange mediers opmærksomhed i efteråret 2015. Her et billede af flygtninge på motorvejen i Sønderjylland fra september. | Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

Den tjekkiske tv-station Prima, som svenske MTG ejer halvdelen af, opfordrede sidste år sine journalister til at vinkle negativt på migrant- og flygtninge-situationen. Det skriver Mreast.dk med henvisning til tjekkiske Hlidaci Pes.org.

Beskeden om den negative vinkling blev overleveret på et redaktørmøde i september af tv-stationens chefredaktør og en repræsentant fra den tjekkiske del af Primas ejerskab.

"Hovedbudskabet ved mødet er, "vi ønsker ikke migranter her, de er en trussel, vi frygter islamisering af samfundet" samt at hvis man som journalist ikke er enig, at man burde forlade sin arbejdsplads," skriver Mreast.dk om meldingen til redaktørerne.

Ordren mødte protest fra flere redaktører, og to valgte at sige deres stillinger op. Aftonbladet skriver, at MTG har tillid til Prima, og at sagen skal undersøges nærmere.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs