MediaWatch

Politiets tiltale mod fotograf vækker kritik

Pressefotografen, som dokumenterede flygtninge på motorvej, er blevet tiltalt af politiet. Det er bekymrende på demokratiets vegne, lyder kritik.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

Politikens fotograf Martin Lehmann blev arresteret, da han sidste efterår dokumenterede flygtninge og migranters vandring på E45-motorvejen. Fotografen valgte ikke at følge politiets anvisninger om at forlade motorvejen og blev på stedet.

Nu har Syd- og Sønderjyllands Politi tiltalt fotografen for at have forstyrret den offentlige orden, og det vækker kritik. Det skriver Information.

”Det er bekymrende, at politiet agerer, som de gør. Hvis Martin Lehmann bliver dømt i byretten, så bliver dommen selvfølgelig anket på stedet. Hvis pressefotografer ikke kan få lov til at dokumentere, hvad der foregår i Danmark på offentligt tilgængelige områder, så er det ytringsfriheden, der er i fare,” siger formand for Pressefotografforbundet, Lars Lindskov, til Information.

Han får opbakning fra fotochef på Politiken, Thomas Borberg, der understreger, at der er tale om en principiel sag om muligheden for at dække centrale samfundsmæssige begivenheder.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ifølge Information ikke at kommentere den verserende sag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs