MediaWatch

Staten sender 2 millioner ud i landet til nye tv-forsøg

Hver andet projekt fik finansiering, da Radio- og tv-nævnet uddelte midler til forsøg med lokal-tv på nettet uden reklamer.

12 nye forsøg med lokalt græsrods-tv på nettet ruller den røde løber ud det næste års tid med støtte fra staten.

Radio- og tv-nævnet har netop uddelt 2 mio. kr. til forsøg med ikke-kommerciel lokal-tv fra puljen, der blev blev afsat som en del af medieaftalen fra 2015-2018.

I alt 24 havde sendt en ansøgning af sted om finansiering - for i alt 4,2 mio. kr. - og halvdelen er altså blevet tildelt penge.

De højeste beløb, der er givet, er 191.416 kr., som fire projekter har fået tildelt. Det mindste beløb er på 75.000 kr., som Frederiksberg Lokal TV har fået til et projekt om Virtual Reality. Oversigten over samtlige projekter kan ses her.

Forsøgsordningen er sat i verden for at hjælpe eksperimenter med produktion og distribution af ikke-kommercielt lokal-tv på internettet på vej. Ud over produktionserfaringer skal forsøgene også generere viden om seernes behov og brug af lokal-tv på nettet.

Forsøgene starter i løbet af juni 2016 og varer i 12 måneder.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs