MediaWatch

Pressenævnet: TV3 er uden for vores område

Opdateret. Tv-kanalen TV3 har ikke en dansk sendetilladelse, og derfor kan Pressenævnet ikke behandle en klage over en udsendelse på kanalen.

Opdateret kl. 16:30 med kommentar fra TV3 - Pressenævnet afviser at behandle en klage over en udsendelse på tv-kanalen TV3. Årsagen er, at ejeren af tv-koncernen MTG ikke har dansk sendetilladelse men i stedet en engelsk.

Det skriver Pressenævnet i en afgørelse på sin hjemmeside.

En person har ellers klaget til Pressenævnet over udsendelsen "Helvedes Hus" på TV3. Ifølge personen indeholder udsendelsen forkerte og skadelige oplysninger om hans virksomhed.

Ifølge nævnet sender TV3 med en licens fra den britiske tilsynsmyndighed Office for Communicatins (Ofcom), og dermed er kanalen uden for Pressenævnets område.

"Da TV 3 ikke har dansk sendetilladelse, er kanalen ikke omfattet af medieansvarsloven (...), og Pressenævnet har ikke kompetence til at behandle klagen over udsendelsen på TV 3," udtaler højesteretsdommer Hanne Schmidt, som er formand for Pressenævnet.

Hos TV3 kommer klagen til Pressenævnet som en overraskelse.

"Det er beklageligt, hvis nogen føler sig støt, men det undrer os, da vi har ikke har fået nogen henvendelser omkring det, og vi først hører om sagen i dag, da vi læser med på MediaWatch. Ligesom Pressenævnet skriver, henviser vi selvfølgelig også til Ofcom, hvis der skulle blive tale om en klage," skriver TV3 i en kommentar.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs