MediaWatch

Nordisk Film med i globalt netværk om filmrettigheder

Nordisk Film er blevet en del af et nyt globalt netværk, der skal føre til internationalt salg af danske filmrettigheder som ”Olsen-banden” og ”Klassefesten”.

Foto: Egmont

De danske filmklassikere om Olsen-banden er allerede blevet genindspillet på både svensk og norsk, men nu kan seerne i lande som Japan og Frankrig måske også se frem til lokale udgaver af Egon, Kjeld og Bennys trakasserier. Det skriver Berlingske.

Nordisk Film er blevet en del af et nyt globalt netværk af film- og tv-selskaber kaldet Globalgate. Formålet med netværket er at sælge lokale filmrettigheder på det internationale marked.

Det betyder, at Nordisk Film giver partnerne i Globalgate får adgang til at købe rettigheder til selskabets bagkatalog på 1200 film. Det tæller udover Olsen-banden-serien også nyere succeser som ”Klassefesten” og ”Den eneste ene”.

”Vi oplever, at der er stor interesse i udlandet for dansk film, og derfor håber vi, at dette nye samarbejde kan føre til, at flere af vores film kan få et nyt liv i andre lande i form af genindspilninger. Samtidig giver aftalen mulighed for, at vi kan medfinansiere genindspilninger af vores film i udlandet, så udover at vi kan sælge rettighederne, kan vi få et yderligere afkast ved en medfinansiering,” siger Kenneth Wiberg, direktør i Nordisk Film Distribution til Berlingske.

Det er den amerikanske filmproducent Lionsgate, som står bag det nyetablerede Globalgate-netværk. Indtil videre tæller samarbejdet – udover Nordisk Film – partnere i Frankrig, Japan, Benelux, Korea, Mexico, Tyrkiet og Tyskland.

Ifølge Variety forventer Globalgate inden længe at føje bl.a. Kina og Indien til listen.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs