MediaWatch

Egmont Publishing satser på ny Klump-serie

En ny animeret tv-serie i 26 afsnit skal øge det internationale kendskab til Rasmus Klump, der udgives af Egmont Publishing.

Foto: Egmont Publishing

Rasmus Klump skal igen ud og sejle på de syv verdenshave med Skæg, Pingo og Pelle, skriver Politiken. Egmont Publishing, der udgiver serien, har sat produktionen af en ny animeret tv-serie i gang baseret på de oprindelige bøger om den pandekageglade bjørn, som skal appellere til et globalt børnepublikum.

Serien i 26 afsnit produceres af den danske producent Lars Sylvest, den tyske tv-station ZDF og det tyske animationsstudie Studio Soi.  

”Studio Sois serier bliver normalt solgt i 80-120 lande. Og det er i bund og grund det, vi gerne vil med Rasmus Klump. Han skal igen ud på det internationale marked, ligesom han engang var. Når jeg roder i kasserne nede i kælderen i dag, spørger jeg mig selv, om det er kinesiske eller japanske forsider, og vi har bøger fra Ghana fra 1970’erne. Vi skal tilbage til den storhedstid,” siger Michael Benzon, der er licenschef i Egmont Publishing, til Politiken.

Serien om Rasmus Klump skal være færdig til nytår og er blandt de film og serier, som i øjeblikket er sat til salg på filmfestivalen i Cannes. Det er knap 20 år siden Rasmus Klump sidst blive filmatiseret som tv-serie, oplyser Egmont Publishing.

Rasmus Klump blev oprindeligt skabt af ægteparret Vilhelm og Carla Hansen. Serien udkom første gang i bogform i 1952. Rasmus Klump udgives i dag i 13 lande.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs