MediaWatch

Stjålne Anders And-blade i flyttekasser var en and

Der er ikke et eneste Anders And-blad i de 20 kasser, der tidligere på dagen blev indleveret hos en advokat.

Foto: Benjamin Kürstein/Polfoto/Arkiv

Historien om en værdifuld samling stjålne Anders Anders-blade fik mandag nyt liv, og for en kort stund troede den retmæssige ejer, at samlingen var blevet bragt til veje knap to år efter tyveriet.

Men det hele skulle tilsyneladende vise sig at være en dårlig joke. Det fortæller marketingchef i Egmont Publishing Gitte Hoffmann Hansen.

"Ud fra de oplysninger, vi havde fået, regnede vi selvfølgelig med, at det var vores samling, der var blevet fundet. Men det var det altså ikke," siger hun.

Tidligere mandag dukkede 20 flyttekasser med blade op hos advokat Kåre Pihlmann, der har kontor i Nyhavn i København. Advokaten var sikker på, at der var tale om en samling Anders And-blade, der var blevet stjålet fra Egmonts trykkeri i Skovlunde i maj 2014.

"En af mine klienter sidder varetægtsfængslet i en helt anden type sag. Men en dag sagde han til mig, at han kunne hjælpe med at få den stjålne samling bragt til veje igen," fortalte Kåre Pihlmann.

"Det lyder interessant, sagde jeg - og nu står der 20 flyttekasser hos mig," sagde han først på eftermiddagen mandag og tilføjede, at han ikke nåede at hilse på de personer, der afleverede kasserne.

Tirsdag eftermiddag er kasserne blevet overdraget til Egmont, som altså kan konstatere, at der ikke er tale om den savnede samling.

"Vi kan konstatere, at der ikke er et eneste Anders And-blad imellem materialet," siger Gitte Hoffmann Hansen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs