MediaWatch

Stjålne Anders And-blade i flyttekasser var en and

Der er ikke et eneste Anders And-blad i de 20 kasser, der tidligere på dagen blev indleveret hos en advokat.

Foto: Benjamin Kürstein/Polfoto/Arkiv

Historien om en værdifuld samling stjålne Anders Anders-blade fik mandag nyt liv, og for en kort stund troede den retmæssige ejer, at samlingen var blevet bragt til veje knap to år efter tyveriet.

Men det hele skulle tilsyneladende vise sig at være en dårlig joke. Det fortæller marketingchef i Egmont Publishing Gitte Hoffmann Hansen.

"Ud fra de oplysninger, vi havde fået, regnede vi selvfølgelig med, at det var vores samling, der var blevet fundet. Men det var det altså ikke," siger hun.

Tidligere mandag dukkede 20 flyttekasser med blade op hos advokat Kåre Pihlmann, der har kontor i Nyhavn i København. Advokaten var sikker på, at der var tale om en samling Anders And-blade, der var blevet stjålet fra Egmonts trykkeri i Skovlunde i maj 2014.

"En af mine klienter sidder varetægtsfængslet i en helt anden type sag. Men en dag sagde han til mig, at han kunne hjælpe med at få den stjålne samling bragt til veje igen," fortalte Kåre Pihlmann.

"Det lyder interessant, sagde jeg - og nu står der 20 flyttekasser hos mig," sagde han først på eftermiddagen mandag og tilføjede, at han ikke nåede at hilse på de personer, der afleverede kasserne.

Tirsdag eftermiddag er kasserne blevet overdraget til Egmont, som altså kan konstatere, at der ikke er tale om den savnede samling.

"Vi kan konstatere, at der ikke er et eneste Anders And-blad imellem materialet," siger Gitte Hoffmann Hansen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs