MediaWatch

Minister lagde pres på DR inden udflytning

Kulturministeriet satte DR’s udflytning fra København på dagordenen på møde mellem parterne fire uger før, DR flyttede 165 job til Jylland.

Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

10. marts holdt DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn et møde med kulturministeriets departementschef Marie Hansen. Her gjorde sidstnævnte det klart, at kulturminister Bertel Haarder (V) ville have udflytning af DR’s aktiviteter fra København på dagsordenen, skriver Jyllands-Posten.

Det skulle ske på det årlige statusmøde mellem kulturministeren og DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen, som finder sted 26. april. Det fremgår af en aktindsigt, som Jyllands-Posten har fået i korrespondensen mellem DR og Kulturministeriet om public service-mediets udflytning af arbejdspladser til Jylland.

6. april – fire uger efter mødet mellem generaldirektøren og departementschefen – offentliggjorde DR planer om at flytte i alt 165 årsværk til Aarhus og Aalborg i løbet af de kommende tre år.

DR samler Sporten, Vejret og produktionen af magasinerne ’Kontant’ og ’Madmagasinet’ i Aarhus, hvor man også vil udbygge kulturredaktionen.

Samtidig flyttes Vidensredaktion til Aalborg, hvor DR vil skabe et nyt center, som skal samle stationens aktiviteter inden for videnskab og undervisning og stå for et nyt projekt for digital læring og vidensformidling på nettet.

Bertel Haarder kalder DR’s beslutning om at flytte arbejdspladser til Jylland af egen drift for ”utrolig klog”.

”Jeg har på intet tidspunkt drøftet detaljer med DR, men jeg har ikke lagt skjul på, hvad jeg mente,” siger Bertel Haarder til Jyllands-Posten.

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn afviste i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om at flytte stillinger til Jylland, at beslutningen var et resultat af politisk pres.

”Nej, denne plan er ikke lavet for at tækkes nogen politikere, men fordi vi har en ambition om at udvikle vores indhold,” udtalte hun til Journalisten i forbindelse med udflytningsplanerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs