MediaWatch

DR-tillidsmand: Der er andre muligheder end fyring

Tillidsmanden Anne Serlev mener ny udflytningsplan er fornuftig, selv om medarbejderne er vrede.

Omkring 140 medarbejdere skal i løbet af 2017 og 2018 regne med, at se deres stilling i DR blive flyttet til enten Aalborg og Aarhus.

Beskeden er blevet givet til medarbejderne onsdag morgen, og selv om den vender op og ned på mange af medarbejdernes liv, mener fællestillidsrepræsentant Anne Serlev, at planen er god.

"Der er da selvfølgelig medarbejdere, som er vrede og ikke forstår, at de skal flytte til Aalborg og sætter spørgsmålstegn ved planen. Det er da helt givet. Men jeg kan godt se overordnet, at det er en meget fornuftig plan," siger hun.

Ifølge tillidsmanden vil man i de kommende dage forhandle med ledelsen, og her er man sikker på, at man vil kunne nå frem til gode aftaler, så alle medarbejde behandles ordentligt.

"Vi har fået lovning på af generaldirektøren, at det her ikke bliver en "one size fits all model". At man vil tage meget vidtstrakte hensyn til medarbejderne."

Hun afviser også, at der nødvendigvis vil blive givet en blank fyreseddel til en medarbejder, der nægter at flytte med sit job.

"Man siger ikke bare, at hvis folk ikke kan flytte med, så er det ud af røret. Der er flere muligheder," siger Anne Serlev.

Flere medarbejdere har allerede luftet deres frustration på de sociale medier, efter ledelsens nye udflytningsplan er kommet frem i offentligheden Blandt dem er den kendte sportskommentator Henrik Liniger, hvis afdeling skal flyttes til Aarhus.

"Det er selvfølgelig stærkt overraskende for os alle, at vores arbejdsplads flytter. Den tygger vi lige lidt på," skriver han på Twitter.

Også kommentator Jens Jacob Juulsager har haft lyst til at kommentere de nye ledelsesplaner på Twitter.

"Håber kulturministeren er glad for udflytning af DR Sporten til Aarhus. Så kan vi fremover køre derfra til Idrættens Hus i Brøndby," skriver han.

I alt vil cirka 140 stillinger blive flyttet ud af København, mens der også oprettes omkring 30 nye stillinger i Aarhus og Aalborg.

Konkret drejer det sig om redaktionerne DR Sporten, DR Vejret, Madmagasinet på DR1 og Kontant på DR1. Desuden flytter DR Videnskab og Undervisning til Aalborg, mens Aarhus får en udvidet kulturredaktion.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs