Public service-tv rejser mere i Norden

Udvekslingen af tv-programmer og især nyhedsindslag mellem public service-stationerne i de nordiske lande nåede nye højder i 2015.
DR-programmer som "Bonderøven" kunne også ses på andre skandinaviske public service-kanaler sidste år | Foto: Jan Dagø/Polfoto/Arkiv
DR-programmer som "Bonderøven" kunne også ses på andre skandinaviske public service-kanaler sidste år | Foto: Jan Dagø/Polfoto/Arkiv

Tv-programmer fra de nordiske public service-stationer krydsede grænserne mere i 2015, skriver DR.

En årsopgørelse fra samarbejdsorganisationen Nordvision, viser, at der sidste år blev udvekslet og samarbejdet om produktionen af i alt 4.849 programmer sidste år. Det er en stigning på omkring 400 i forhold til året før, hvor tallet var 4.442.

Endnu mere voksede udvekslingen af nyhedsindslag. I 2015 rejste 5.500 indslag mellem de skandinaviske public service-stationer mod 3200 i 2014.

”Når vi har set så stor en stigning på nyhedsfronten, er noget af forklaringen, at 2015 har været et år, hvor der er sket meget, som interesserede os på kryds og tværs af Norden. Der har været flygtningespørgsmålet og snakken om grænsekontrol, ligesom der er blevet udvekslet indslag om terroranslaget i København og forholdet til Rusland. Samtidig har der både været valg i Danmark og Sverige,” siger Henrik Hartmann, generalsekretær i Nordvision, til DR.

Udvekslingen af nyhedsindslag gælder både tv-indslag og nyhedsartikler på nettet, skriver DR.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også