MediaWatch

Public service-tv rejser mere i Norden

Udvekslingen af tv-programmer og især nyhedsindslag mellem public service-stationerne i de nordiske lande nåede nye højder i 2015.

DR-programmer som "Bonderøven" kunne også ses på andre skandinaviske public service-kanaler sidste år | Foto: Jan Dagø/Polfoto/Arkiv

Tv-programmer fra de nordiske public service-stationer krydsede grænserne mere i 2015, skriver DR.

En årsopgørelse fra samarbejdsorganisationen Nordvision, viser, at der sidste år blev udvekslet og samarbejdet om produktionen af i alt 4.849 programmer sidste år. Det er en stigning på omkring 400 i forhold til året før, hvor tallet var 4.442.

Endnu mere voksede udvekslingen af nyhedsindslag. I 2015 rejste 5.500 indslag mellem de skandinaviske public service-stationer mod 3200 i 2014.

”Når vi har set så stor en stigning på nyhedsfronten, er noget af forklaringen, at 2015 har været et år, hvor der er sket meget, som interesserede os på kryds og tværs af Norden. Der har været flygtningespørgsmålet og snakken om grænsekontrol, ligesom der er blevet udvekslet indslag om terroranslaget i København og forholdet til Rusland. Samtidig har der både været valg i Danmark og Sverige,” siger Henrik Hartmann, generalsekretær i Nordvision, til DR.

Udvekslingen af nyhedsindslag gælder både tv-indslag og nyhedsartikler på nettet, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs