MediaWatch

DR flytter flere redaktioner til provinsen

DR rykker Vejret, Sporten og vidensredaktionen til henholdsvis Aarhus og Aalborg. Der er ikke tale om en spareøvelse, siger fællestillidsmand.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
DR vil i tættere kontakt med hele landet, og flytter flere redaktioner fra DR Byen i København til provinsen. Sporten og Vejret bliver rykket til Aarhus, mens vidensredaktionen fremover får hjemme i Aalborg.

”Vejret og Sporten skal flytte til Aarhus, og Videnskab skal flytte til Aalborg,” siger fællestillidsmand Anne Serlev, DR.

Hun uddyber, at flere programmer som ”Kontant” og "Madmagasinet" flyttes til Aarhus, hvor der også vil blive en udvidet kulturredaktion. Samtidig nedlægges enkelte tv-stillinger på vidensredaktionen.

Politisk øvelse

I alt er der tale om cirka 140 årsværk, der skal flyttes fra København. Flytningen er dog ikke udtryk for en spareøvelse, fastslår fællestillidsmanden.

”Der er tale om cirka 140 årsværk alt i alt. Men samtidig kommer der 30 nye stillinger. Det er absolut ikke en spareøvelse. Det her er en politisk øvelse for at komme ud til hele Danmark, som ledelsen siger,” lyder det fra Anne Serlev.

”Jeg synes, det ser ud til at være en plan, der er gennemtænkt. Det, vi har fokus på nu, er, at processen for medarbejderne bliver så god som muligt herfra.”

Hvad bliver processen nu?

”Det er det, vi skal aftale nu.”

Opfordring fra kulturminister

Med tiltaget har DR taget den opfordring, der tidligere har lydt fra kulturminister Bertel Haarder (V), alvorligt.

I efteråret meldte kulturministeren ud, at han ville tage en dialog med DR "for at fremme, at en større del af DR’s radio- og tv-programproduktion flyttes fra København".

Det skete i forbindelse med regeringens beslutning om at flytte flere statslige styrelser og omkring 3900 statslige arbejdspladser uden for Region Hovedstaden.

Artiklen er opdateret kl. 12.26: Rubrikken ændret fra "DR flytter tre redaktioner til provinsen", da der er tale om flere redaktioner end tre. Faktaboks tilføjet.

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs