MediaWatch

Tysk licensmodstander skal halvt år i fængsel

Efter at have nægtet at betale licens igennem flere år skal en tysk kvinde nu i fængsel.

En 46-årig kvinde fra den tyske delstat Thüringen er blevet et markant symbol på modstanden mod licensbetaling i Tyskland, skriver Berlingske tirsdag.

Som den første nogensinde skal kvinden afsone en dom på et halvt års fængsel efter at have nægtet at betale licens i årevis.  Fængselsdommen blev en realitet, efter kvinden har afvist at give fogedretten indblik i hendes privatøkonomi med henblik på tvangopkrævning af licensen.

”Med min underskrift ville jeg bekræfte retmæssigheden af tvangsgebyrerne. Det vil jeg ikke. Jeg kan ikke stå inde for, at jeg medfinansierer de offentlige medier,” har kvinden udtalt til tyske Die Welt.

Licensbetaling har været et omdebatteret tema i Tyskland, siden landet i 2013 indførte fast medielicens på 17,50 euro (ca. 130 kr.) om måneden for alle husstande med en computer, radio eller tv, skriver Berlingske. Ifølge en meningsmåling ønsker to tredjedele af tyskerne, 70 pct., ikke den obligatoriske licens og mere end 4,5 mio. tyskere haltede efter med betalingen ved årsskiftet, skriver avisen. Den tyske licensbetaling svarer til ca. 1560 kr. om året. Til sammenligning koster den danske licens 2477 kr. årligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs