MediaWatch

DR sendte mere dansk i 2015

Antallet af danske udsendelser steg i DR, der samlet sendt knap 19.500 timers dansk tv-indhold sidste år.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

DR sendte et nøk mere dansk tv på kanalerne i 2015, skriver mediehuset.

I alt sendte DR 19.485 timers dansk tv sidste år mod 19.202 i 2014. Det viser en opgørelse fra DR Medieforskning. I forhold til 2013 er der tale om en stigning på 16 pct., skriver DR.

”Jeg glæder mig over tallene, og over at befolkningen møder mere dansk indhold fra DR end tidligere. Det danske indhold er vigtigt for os, fordi vi er optaget af at dække og beskrive den virkelighed, vi er en del af, og det liv, vi lever her i landet. Det gør vi på tværs af alle vores kanaler, og i en tid med et stadigt mere fragmenteret mediebillede, er originalt dansk indhold en del af det, vi samles om og spejler os i,” siger DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Det fremgår ikke, hvor meget eller lidt genudsendelser fylder i opgørelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs