MediaWatch

Berlusconis søn dømt for skattefusk med filmrettigheder

Silvio Berlusconis søn, der er chef for farens medieimperium Mediaset, er blevet idømt 14 måneders fængsel for skattesnyd med filmrettigheder.

Foto: Luca Bruno/AP/Arkiv

Pier Silvio Berlusconi – søn af Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi – er til daglig chef i sin fars medieimperium Mediaset. Nu er han også fulgt i sin fars fodspor i andre henseender. I går blev han og bestyrelsesformanden i Mediaset, Fedele Confalonieri, idømt 14 måneders fængsel for skattefusk. Det skriver Variety.

De to er blevet kendt skyldige i ulovlige transaktioner, hvor Mediasets køb af filmrettigheder til en værdi af flere hundreder millioner dollar fra Hollywood-studier som Paramount og Fox er blevet placeret i offshoreselskaber for at undgå skattebetalinger.

Retssagen har stået på i årevis, og der er udsigt til, at den vil fortsætte. Mediaset meldte i går ud, at man agter at anke dommen til den italienske Højesteret. Derfor er der ikke udsigt til, at hverken Pier Silvio Berlusconi eller bestyrelsesformand Confalonieri skal tilbringe tid bag tremmer foreløbig.

Sagens langstrakte forløb betyder, at den risikerer at falde for forældelsesfristen, inden fængselsdommen eventuelt bliver stadfæstet.

Mediaset, der blev grundlagt af Silvio Berlusconi i 1978, er Italiens største kommercielle tv-udbyder. I 2014 omsatte mediekoncernen, der bl.a. også omfatter aviser, filmselskaber og bogforlag, for 3414 mia. euro. (25,5 mia. kr.).

I 2013 blev Berlusconi senior idømt en straf på fire års fængsel, ligeledes for skattesnyd i Mediaset. Dommen blev på grund af den tidligere ministerpræsidents alder – Berlusconi var 76 år på daværende tidspunkt – ændret til et års samfundstjeneste, som han aftjente på et plejehjem ved Milano.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs