MediaWatch

Udgivere frygter at miste kontrol over indhold

Afgivelse af indhold til store sociale medie-platforme er ifølge flere udgivere den største udfordring for branchen.

Foto: Rui Viera/AP/Polfoto/Arkiv

Flere af Europas førende medieudgivere ser de store platforme såsom Facebook, Google, Snapchat og Instagram som de største trusler, skriver Digiday.

Digiday afholder i disse dage et udgiverseminar i Bologna i Italien, hvor mediemastodonter såsom BBC, CNN, The Economist, The Guardian og The New York Times deltager. Fra Danmark er Ekstra Bladet og Jubii også med.

Under en session på seminariet blev repræsentanter fra udgiverne bedt om at notere den største, enkeltstående trussel, de står over for, på en seddel. Fra flere lød svaret, at det er afgivelsen af indhold til de store platforme fra tech-virksomhederne, der holder dem vågne om natten.

"Den største udfordring er udgivernes rolle i krigen om platformene: Hvem styrer spillet? Hvem skal være gatekeeper, og hvilke regler gælder? Hvis dit indhold ikke er hos dig selv, er det svært at eje den destination. Udgivere bliver nødt til at se nærmere på, i hvor høj grad de ønsker at være på disse platforme," lyder det fra en af unavngiven udgiver på seminaret.

En anden udgiver, som Digiday heller ikke omtaler navnet på, har noteret "stemmeandel mod de fire store".

"Den nuværende spredning af annonce-tech-selskaber må og skal stoppes. De fire store vil eje infrastruktur, og din forretning er nødt til at have klare strategier for at tjene penge på deres platforme," skriver udgiveren.

Andre nævner branded content, omsætningsfald og apps som de største udfordringer.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs