MediaWatch

Hertz: Politisk pres vil få os til at genoverveje Syrien-kontor

Netværk advarer om, at det kan lægge pres på TV 2's dækning af Syrien, at myndighederne har åbnet døren for den danske tv-station.

Tilladelsen til at åbne et fast korrespondentkontor i Damaskus vil ikke gøre TV 2's dækning af det krigshærgede land mindre kritisk, siger TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz til Politiken.

TV 2 har som den første vestlige tv-station for nylig fået permanent visum af de syriske myndigheder og tilladelse til at have kontor i landet, hvor TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt får base. Kun medier fra Kina, Rusland og Japan har fået en lignende mulighed for at arbejde den Assad-kontrollerede del af landet, skriver Politiken.

Men det er ikke nødvendigvis omkostningsfrit at være blandt de få udvalgte medier, vurderer det internationale netværk Ethical Journalism Network.

"Det kan betyde, at mediet forvenes at holde sig fra sager, som regimet ikke synes om," siger direktør Aidan White fra Ethical Journalism Network til Politiken.

Ifølge TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz har stationen da også haft etiske overvejelser i forbindelse med åbningen.

"Men jeg tror ikke, der er ret mange, som tror, at vi er blevet udvalgt, fordi Tantholdt er en lille sød puddelhund, der ikke forholder sig kritisk til noget som helst. I det øjeblik, vi føler, nogen forsøger at misbruge os, må vi genoverveje situationen," siger Mikkel Hertz til Politiken.

Ud over Rasmus Tantholdt vil TV 2's hold i Syrien bestå af en producer, en fotograf og tre lokale hjælpere, der vil bemande kontoret i perioder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs