MediaWatch

Hertz: Politisk pres vil få os til at genoverveje Syrien-kontor

Netværk advarer om, at det kan lægge pres på TV 2's dækning af Syrien, at myndighederne har åbnet døren for den danske tv-station.

Tilladelsen til at åbne et fast korrespondentkontor i Damaskus vil ikke gøre TV 2's dækning af det krigshærgede land mindre kritisk, siger TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz til Politiken.

TV 2 har som den første vestlige tv-station for nylig fået permanent visum af de syriske myndigheder og tilladelse til at have kontor i landet, hvor TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt får base. Kun medier fra Kina, Rusland og Japan har fået en lignende mulighed for at arbejde den Assad-kontrollerede del af landet, skriver Politiken.

Men det er ikke nødvendigvis omkostningsfrit at være blandt de få udvalgte medier, vurderer det internationale netværk Ethical Journalism Network.

"Det kan betyde, at mediet forvenes at holde sig fra sager, som regimet ikke synes om," siger direktør Aidan White fra Ethical Journalism Network til Politiken.

Ifølge TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz har stationen da også haft etiske overvejelser i forbindelse med åbningen.

"Men jeg tror ikke, der er ret mange, som tror, at vi er blevet udvalgt, fordi Tantholdt er en lille sød puddelhund, der ikke forholder sig kritisk til noget som helst. I det øjeblik, vi føler, nogen forsøger at misbruge os, må vi genoverveje situationen," siger Mikkel Hertz til Politiken.

Ud over Rasmus Tantholdt vil TV 2's hold i Syrien bestå af en producer, en fotograf og tre lokale hjælpere, der vil bemande kontoret i perioder.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs