MediaWatch

TV 2 åbner kontor med fast korrespondent i Syrien

TV 2 åbner som det første vestlige tv-medie et kontor i Syriens hovedstad Damaskus. Rasmus Tantholdt bliver korrespondent i landet.

Rasmus Tantholdt bliver TV 2's korrespondent i Damaskus. | Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv

TV 2 har sikret permanent visum i Syrien til en stribe ansatte, og tv-stationen åbner et korrespondentkontor i Syriens hovedstad, Damaskus. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

TV 2 skriver, at stationen er det første vestlige tv-medie, der åbner et kontor i landet. Korrespondentholdet består af Rasmus Tantholdt, en dansk producer, en dansk fotograf og tre syrere, fortæller Rasmus Tantholdt i en video på sin Facebook-profil.

"Her har vi et overblik over ikke bare Damaskus, men også konflikten i hele Syrien. Og den vil vi dække intensivt. Vi vil ikke sidde her på kontoret særlig meget. Vi skal ud og opleve. Vi skal rundt i Syrien og tale med folk og forstå den her konflikt, således at I forstår den bedre," siger Rasmus Tantholdt i videoen.

TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, glæder sig over at få et hold permanent tæt på begivenhedernes gang i Syrien.

"Krigen i Syrien har kostet 250.000 mennesker livet, har drevet op imod 10 mio. mennesker på flugt og har haft konsekvenser langt ud over landets grænser. Hele verden følger udviklingen  i Syrien, men langt de færreste medier, der rapporterer om krisen, er selv til stede i landet. Efter lang tids forarbejde kan vi nu - som den eneste vestlige tv-station i verden - åbne et korrespondentkontor i hovedstaden Damaskus. Det er en helt unik mulighed. Denne tilstedeværelse i Syrien bringer os tættere på virkeligheden og udviklingen i landet, og det er noget af det allervigtigste for en nyhedsredaktion," siger Mikkel Hertz i en pressemeddelelse.

TV 2 meddelte desuden før jul, at tv-stationen etablerer et korrespondentkontor i Istanbul i Tyrkiet. Det besættes af Simi Jan.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs