MediaWatch

TV 2 åbner kontor med fast korrespondent i Syrien

TV 2 åbner som det første vestlige tv-medie et kontor i Syriens hovedstad Damaskus. Rasmus Tantholdt bliver korrespondent i landet.

Rasmus Tantholdt bliver TV 2's korrespondent i Damaskus. | Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv

TV 2 har sikret permanent visum i Syrien til en stribe ansatte, og tv-stationen åbner et korrespondentkontor i Syriens hovedstad, Damaskus. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

TV 2 skriver, at stationen er det første vestlige tv-medie, der åbner et kontor i landet. Korrespondentholdet består af Rasmus Tantholdt, en dansk producer, en dansk fotograf og tre syrere, fortæller Rasmus Tantholdt i en video på sin Facebook-profil.

"Her har vi et overblik over ikke bare Damaskus, men også konflikten i hele Syrien. Og den vil vi dække intensivt. Vi vil ikke sidde her på kontoret særlig meget. Vi skal ud og opleve. Vi skal rundt i Syrien og tale med folk og forstå den her konflikt, således at I forstår den bedre," siger Rasmus Tantholdt i videoen.

TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, glæder sig over at få et hold permanent tæt på begivenhedernes gang i Syrien.

"Krigen i Syrien har kostet 250.000 mennesker livet, har drevet op imod 10 mio. mennesker på flugt og har haft konsekvenser langt ud over landets grænser. Hele verden følger udviklingen  i Syrien, men langt de færreste medier, der rapporterer om krisen, er selv til stede i landet. Efter lang tids forarbejde kan vi nu - som den eneste vestlige tv-station i verden - åbne et korrespondentkontor i hovedstaden Damaskus. Det er en helt unik mulighed. Denne tilstedeværelse i Syrien bringer os tættere på virkeligheden og udviklingen i landet, og det er noget af det allervigtigste for en nyhedsredaktion," siger Mikkel Hertz i en pressemeddelelse.

TV 2 meddelte desuden før jul, at tv-stationen etablerer et korrespondentkontor i Istanbul i Tyrkiet. Det besættes af Simi Jan.

Mere fra MediaWatch

Nent skifter navn

Med nyt navn vil virksomheden signalere et strategisk fokus på streamingtjeneste, lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs