MediaWatch

Fem danske dokumentarer kæmper om tv-pris

Fire DR-dokumentarer og en enkelt fra TV 2 er nomineret til Billed-Bladets årlige tv-pris på 100.000 kr., der uddeles fredag.

"Snowdens store flugt", der beskriver, hvordan Edward Snowden forlod sit liv i USA og blev en af historiens største whistleblowere, er lavet af DR-dokumentaristen Poul-Erik Heilbuth og den tyske journalist John Goetz. | Foto: Klaus Nedergaard/DR

Fem dokumentarfilm er i spil, når Billed-Bladet på fredag uddeler prisen for årets bedste tv-dokumentar. Det skriver Billed-Bladet i en pressemeddelelse.

DR dominerer blandt de nominerede dokumentarer, der tæller "Snowdens store flugt" (DR1), "Cirkusdynastiet" (TV 2), "Indiens døtre" (DR1), "Christianias børn" (DR1) og "Født til filmen – Stines korte liv" (DR2). Filmene er indstillet af de danske tv-stationer, mens en jury har udvalgt de nominerede kandidater, som kæmper om prisen på 100.000 kr.

"Tv-dokumentaren er en af de fremmeste måder, vi borgere kan holde os orienterede om væsentlige samfundsforhold, politiske, sociale og kulturelle problemstillinger. Dansk dokumentarisme er kendetegnet ved en meget høj kvalitet, og årets indsendte kandidater markerer ingen undtagelse fra denne udvikling, hvor priskomitéen har oplevet et stærkt felt af programmer, som på fremragende vis behandler helt aktuelle emner eller sætter fokus på generelle forhold, der kræver både indsigt og forståelse," udtaler Mads Egmont Christensen, formand for Billed-Bladets TV-Gguld-komité, i pressemeddelelsen.

Det er 27. gang, at Billed-Bladet uddeler dokumentarprisen. Det sker fredag i forbindelse med den årlige TV Guld-fest, der uddeler priser inden for otte kategorier - ud over dokumentarprisen - til de bedste tv-værter og programmer. Vinderne kåres af Billed-Bladets læsere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs