MediaWatch

DR-chef: Forkert at kalde sigtet for "religiøs fanatiker"

Det var forkert af DR at kalde en sigtet gerningsmand i chikanesag for "religiøs fanatiker", erkender DR Nyheders indholdschef.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

En sigtet mand i en omtalt chikanesag fra Mariager blev i et indslag i 21 Søndag på DR1 præsenteret som en "religiøs fanatiker", og det var forkert, erkender DR Nyheders indholdschef, Sandy French, i P1-programmet "Mennesker og medier", skriver Kristeligt Dagblad.

Sandy French oplyser, at DR vil bringe en beklagelse på deres hjemmeside under "Fejl og Fakta". DR har dog ikke tænkt sig at beklage over for den sigtede mand, siger Sandy French til Kristeligt Dagblad.

"Som jeg sagde i programmet (Mennesker og medier, red.), kommer vi til at lave en præcisering, hvor vi siger, at det var lige lovlig harsk sprogbrug, vi lavede i oplægget til det indslag. Det er ligesom en rubrik i en avis, hvor den lige får lidt for meget sovs og kartofler," siger hun.

Chikanesagen fra Mariager har fået fornyet omtale, efter at DR1 Dokumentar satte fokus på sagen med udsendelsen ”Løgn eller chikane i Mariager”. Dokumentaren såede tvivl om hovedvidnets troværdighed og politiets indsats.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs