MediaWatch

DR beklager historie om forskningsminister

DR Nyheder beklager "alvorlig mangel" i en historie om forskningsminister Esben Lunde Larsens (V)omdiskuterede ph.d-afhandling.

DR udelod en central oplysning i et indslag og artikler om forskningsminister Esben Lunde Larsens ph.d-afhandling  fra Københavns Universitet og beklager nu fejlen på dr.dk.

I historien ”Delte meninger om ph.d.” bliver afhandlingen bl.a. kritiseret for at mangle kildeangivelse på et af de central citater. Det fremgik dog ikke af dækningen i TV Avisen og på dr.dk, at kilden er angivet tidligere i afhandlingen. Men det var en væsentlig oplysning, der burde være fremgået, skriver ledende redaktionschefer i DR Nyheder Thomas Falbe og Sandy French i beklagelsen.

"Den oplysning er central i nuancering af diskussionen om Esben Lunde Larsens afhandling, og den fremgår ikke i TV Avisens indslag, og er ikke tilstrækkelig tydeligt fremhævet i artiklerne på dr.dk. Dermed kommer historien til at fremstå for ensidig i forhold til beskyldningerne om mulig plagiering i afhandlingen," skriver Thomas Falbe og Sandy French.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs