MediaWatch

DR-bestyrelse affejer ønske om drama-undersøgelse

DF's ønske om en uvildig undersøgelse af DR Dramas upartiskhed blev afvist af DR's bestyrelse på et møde i går.

Foto: Lars Schmidt/DR

Der bliver ingen uvildig granskning af, hvorvidt DR's dramaserier har politisk slagside, skriver Jyllands-Posten.

På et bestyrelsesmøde i DR i går fremlagde Dansk Folkepartis medlem af bestyrelsen, Katrine Winkel Holm, ønsket om at sætte en uvildig undersøgelse i gang af DR Dramas alsidighed og upartiskhed.

Bestyrelsesmedlem vil undersøge DR Drama

Forslaget blev stillet i forlængelse af den tidligere dramachef i DR Ingolf Gabolds udtalelser om, at den historiske dramaserie "1864" var et slag mod Dansk Folkeparti.

Katrine Winkel Holms ønske fik dog ikke opbakning rundt om bestyrelsesbordet i DR.

"Der var blandt de øvrige bestyrelsesmedlemmer ingen tilslutning til at foretage nogen undersøgelse af politiske skævheder, om man så må sige, i dramaafdelingen. Bestyrelsen fandt ingen anledning til at blande politik og kunst sammen," siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til Jyllands-Posten.

Katrine Winkel Holm kalder over for avisen bestyrelsens afvisning for skuffende og et udtryk for manglende erkendelse af problemet.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs