MediaWatch

DR-bestyrelse affejer ønske om drama-undersøgelse

DF's ønske om en uvildig undersøgelse af DR Dramas upartiskhed blev afvist af DR's bestyrelse på et møde i går.

Foto: Lars Schmidt/DR

Der bliver ingen uvildig granskning af, hvorvidt DR's dramaserier har politisk slagside, skriver Jyllands-Posten.

På et bestyrelsesmøde i DR i går fremlagde Dansk Folkepartis medlem af bestyrelsen, Katrine Winkel Holm, ønsket om at sætte en uvildig undersøgelse i gang af DR Dramas alsidighed og upartiskhed.

Bestyrelsesmedlem vil undersøge DR Drama

Forslaget blev stillet i forlængelse af den tidligere dramachef i DR Ingolf Gabolds udtalelser om, at den historiske dramaserie "1864" var et slag mod Dansk Folkeparti.

Katrine Winkel Holms ønske fik dog ikke opbakning rundt om bestyrelsesbordet i DR.

"Der var blandt de øvrige bestyrelsesmedlemmer ingen tilslutning til at foretage nogen undersøgelse af politiske skævheder, om man så må sige, i dramaafdelingen. Bestyrelsen fandt ingen anledning til at blande politik og kunst sammen," siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til Jyllands-Posten.

Katrine Winkel Holm kalder over for avisen bestyrelsens afvisning for skuffende og et udtryk for manglende erkendelse af problemet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs