MediaWatch

DR-direktør: Dramachefs holdninger er ok

Kulturdirektør i DR bakker sin dramachef op, men personlige holdninger må ikke påvirke DR’s tv-serier.

Dramachef i DR, Piv Bernth, er kommet i skudlinjen fra Danske Folkeparti, efter hun i et interview til en new zealandsk radiostation gav udtryk for, at partiet ikke bryder sig om immigranter, og at hun ikke har respekt for det modvilje mod at gå i regering efter seneste folketingsvalg.

Trods kritikken fra DF støtter kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen, op om sin dramachef. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er i orden, at dramachefen giver udtryk for sine personlige holdninger, herunder at hun ”ikke har respekt” for DF’s manglende lyst til at være en del af regeringen, så længe de ikke påvirker hendes arbejde i DR.

”Det er rigtigt, dér giver hun sin egen holdning til kende. Den holdning må hun gerne have. Vi må alle have vores holdninger. Det, der bare er vigtigt, er, at hun ikke tager sin private overbevisning med ind i klipperummet. Det har jeg fuldt tiltro til, at hun sagtens kan finde ud af,” siger Tine Smedegaard Andersen til Jyllands-Posten.

Kulturdirektøren fastslår, at hun fortsat har tillid til Piv Berth, og at sagen ingen konsekvenser får for dramachefen.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en uddybende kommentar til sagen fra Piv Bernth selv.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere