MediaWatch

Nordisk Film hyrer litterær detektiv

Nordisk Film vil satse på populære bøger som grundlag for film og ansætter en litterær spejder til at finde og købe bogrettigheder.

Foto: Egmont

Filmhistorien er fyldt med eksempler på bøger, der med succes er blevet omdannet til populære film. Den trend vil Nordisk Film forfølge og har derfor ansat Julie Løvgren som Acquisition Manager for Nordic Book Rights. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Hun får ansvaret for at finde og købe bogrettigheder, der kan danne grundlag for kommende film og tv-serier.

”Flere og flere film- og tv- succeser er baseret på bestsellere, og vi er derfor interesserede i at købe rettigheder til bøger. Med ansættelsen af Julie Løvgren får vi en stærk profil, som kan hjælpe med at løfte dette vigtige satsningsområde,” udtaler Lone Korslund, som er Head of Nordic Co-productions and Acquisition i Nordisk Film, i pressemeddelesen.

Julie Løvgren kommer fra en stilling som Head of Aquisition/Nordic Book Rights hos Svensk Filmindustri. Hun har tidligere været ansat på forlaget People’s Press i Danmark og det svenske litterære agentur Partners in Stories.

”Nordisk Film er inde i en stærk og interessant udvikling, som jeg glæder mig meget til at blive en del af. Vi skal fremover fokusere yderligere på at sikre os de absolut bedste skandinaviske litterære rettigheder til både film og TV samt styrke samarbejdet med forfattere og forlagsbranche,” siger Julie Løvgren, der er uddannet fra litteraturvidenskab på Stockholms Universitet og har en master i forlagsvidenskab, i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs