MediaWatch

Nordisk Film hyrer litterær detektiv

Nordisk Film vil satse på populære bøger som grundlag for film og ansætter en litterær spejder til at finde og købe bogrettigheder.

Foto: Egmont

Filmhistorien er fyldt med eksempler på bøger, der med succes er blevet omdannet til populære film. Den trend vil Nordisk Film forfølge og har derfor ansat Julie Løvgren som Acquisition Manager for Nordic Book Rights. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Hun får ansvaret for at finde og købe bogrettigheder, der kan danne grundlag for kommende film og tv-serier.

”Flere og flere film- og tv- succeser er baseret på bestsellere, og vi er derfor interesserede i at købe rettigheder til bøger. Med ansættelsen af Julie Løvgren får vi en stærk profil, som kan hjælpe med at løfte dette vigtige satsningsområde,” udtaler Lone Korslund, som er Head of Nordic Co-productions and Acquisition i Nordisk Film, i pressemeddelesen.

Julie Løvgren kommer fra en stilling som Head of Aquisition/Nordic Book Rights hos Svensk Filmindustri. Hun har tidligere været ansat på forlaget People’s Press i Danmark og det svenske litterære agentur Partners in Stories.

”Nordisk Film er inde i en stærk og interessant udvikling, som jeg glæder mig meget til at blive en del af. Vi skal fremover fokusere yderligere på at sikre os de absolut bedste skandinaviske litterære rettigheder til både film og TV samt styrke samarbejdet med forfattere og forlagsbranche,” siger Julie Løvgren, der er uddannet fra litteraturvidenskab på Stockholms Universitet og har en master i forlagsvidenskab, i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere