MediaWatch

BBC sætter fokus på konstruktive nyheder

Det britiske public service-medie vil sætte fokus på konstruktive nyheder, og det skal DR hjælpe til med.

Agnete Schlichtkrull/DR
Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør, DR Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

BBC vil skrive konstruktive nyheder ind i en ny nyhedsstrategi, og den proces skal DR hjælpe til med. Det skriver Journalisten.

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, og redaktør på TV Avisen, Eva Schulsinger, skal således en tur til London for at fortælle, hvordan DR håndterer konstruktive nyheder.

"Det er glædeligt, at den konstruktive journalistik spreder sig til andre store medier som BBC. Det kan være med til at understøtte min hedeste drøm - nemlig at det her kan være med til på længere sigt at ændre journalistikkens opfattelse af sig selv," siger Ulrik Haagerup til Journalisten.

Herhjemme har senest TV 2 kastet sig over konstruktive nyheder. Det skete i forbindelse med en omlægning af 19 Nyhederne.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere