MediaWatch

Dansk journalist skal lære hollandske studerende konstruktiv journalistik

Hollandsk journalistskole føjer konstruktiv journalistik til undervisningen. Tidligere DR-reporter skal stå i spidsen for tiltaget.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Journalisthøjskolen Windesheim’s School of Journalism sætter konstruktiv journalistik på skoleskemaet og forsknings-dagsordenen. Det skriver skolen på sin hjemmeside.

Det nye tiltag skal ledes af den danske journalist, forfatter og underviser Cathrine Gyldensted, der har beskæftiget sig med konstruktiv journalistik igennem de senere år.

Cathine Gyldensted skal i rollen som director of constructive journalism opbygge og udvikle uddannelsen inden for den problemløsende journalistik med fokus på undervisning, forskning og internationalt samarbejde, skriver skolen.

Cathrine Gyldensted er uddannet journalist og har en master i positiv psykologi. Hun har tidligere arbejdet for bl.a. DR og Radio24syv. Hun har de senere år undervist og skrevet om konstruktiv journalistik og er medforfatter og forfatter til bøgerne "Håndbog i konstruktiv journalistik" fra 2014 og "From Mirrors to Movers" fra 2015.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs