MediaWatch

Canal Digital og CNN-ejer fornyer nordisk tv-aftale

Tv-distributøren og koncernen bag CNN og flere børnekanaler har fornyet deres distributionsaftale, som udvides med flere sæsoner af serier og shows.

Jarl Söderman, adm. direktør, Canal Digital Danmark Foto: PR-foto

Hvad Canal Digital ikke kan blive enig med Discovery Networks om, er tv-distributøren netop blevet enig om med Turner Broadcasting System, som i Danmark står bag bl.a. CNN og Cartoon Network.

I en pressemeddelelse skriver Canal Digital, at selskabet har fornyet sin distributionsaftale med Turner Broadcasting System. Aftalen giver Canal Digitals tv-seere i hele Norden adgang til tv-kanalerne CNN, TNT, Cartoon Network og Boomerang samt et arkiv med hele sæsoner af aktuelle tv-serier, oplyser Canal Digital.

"Som en del af aftalen har vi nu fået hele sæsoner af serier og shows, som vores kunder kan se når som helst og hvor som helst via vores streamingtjeneste Canal Digital Go. Vi ved, at stadig flere ser tv på denne måde, og Turners udvalg af film, serier og familieindhold vil blive et godt ekstratilbud til vores kunder," udtaler Jarl Söderman, adm. direktør i Canal Digital Danmark, i en pressemeddelelse.

Canal Digital oplyser, at målet er at lancere det nye tilbud i løbet af første halvår af 2016.

Turner: Et vigtigt øjeblik

Turner Broadcasting System International er et amerikansk mediekonglomorat, som ejer bl.a. nyhedskanalen CNN og børnekanalerne Cartoon Network og Boomerang. I den nordiske gren af selskabet glæder man sig over den nye aftale med Canal Digital.

"Denne nye og udvidede aftale med Canal Digital er et vigtigt øjeblik for Turner Norden. Vi ønsker i endnu højere grad at sætte forbrugeren i centrum i alt det, vi gør," udtaler Ian McDonough, adm. direktør for Turner i Storbritannien og Nord- Europa.

Mens Canal Digital har lukket aftalen med Turner Broadcasting System, er der endnu ingen afklaring på forhandlingerne med Discovery Networks, som betyder, at omkring 200.000 danske husstande på anden uge må undvære Discoverys kanaler.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere