MediaWatch

Canal Digital og CNN-ejer fornyer nordisk tv-aftale

Tv-distributøren og koncernen bag CNN og flere børnekanaler har fornyet deres distributionsaftale, som udvides med flere sæsoner af serier og shows.

Jarl Söderman, adm. direktør, Canal Digital Danmark | Foto: PR-foto

Hvad Canal Digital ikke kan blive enig med Discovery Networks om, er tv-distributøren netop blevet enig om med Turner Broadcasting System, som i Danmark står bag bl.a. CNN og Cartoon Network.

I en pressemeddelelse skriver Canal Digital, at selskabet har fornyet sin distributionsaftale med Turner Broadcasting System. Aftalen giver Canal Digitals tv-seere i hele Norden adgang til tv-kanalerne CNN, TNT, Cartoon Network og Boomerang samt et arkiv med hele sæsoner af aktuelle tv-serier, oplyser Canal Digital.

"Som en del af aftalen har vi nu fået hele sæsoner af serier og shows, som vores kunder kan se når som helst og hvor som helst via vores streamingtjeneste Canal Digital Go. Vi ved, at stadig flere ser tv på denne måde, og Turners udvalg af film, serier og familieindhold vil blive et godt ekstratilbud til vores kunder," udtaler Jarl Söderman, adm. direktør i Canal Digital Danmark, i en pressemeddelelse.

Canal Digital oplyser, at målet er at lancere det nye tilbud i løbet af første halvår af 2016.

Turner: Et vigtigt øjeblik

Turner Broadcasting System International er et amerikansk mediekonglomorat, som ejer bl.a. nyhedskanalen CNN og børnekanalerne Cartoon Network og Boomerang. I den nordiske gren af selskabet glæder man sig over den nye aftale med Canal Digital.

"Denne nye og udvidede aftale med Canal Digital er et vigtigt øjeblik for Turner Norden. Vi ønsker i endnu højere grad at sætte forbrugeren i centrum i alt det, vi gør," udtaler Ian McDonough, adm. direktør for Turner i Storbritannien og Nord- Europa.

Mens Canal Digital har lukket aftalen med Turner Broadcasting System, er der endnu ingen afklaring på forhandlingerne med Discovery Networks, som betyder, at omkring 200.000 danske husstande på anden uge må undvære Discoverys kanaler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs