MediaWatch

Canal Digital og CNN-ejer fornyer nordisk tv-aftale

Tv-distributøren og koncernen bag CNN og flere børnekanaler har fornyet deres distributionsaftale, som udvides med flere sæsoner af serier og shows.

Jarl Söderman, adm. direktør, Canal Digital Danmark | Foto: PR-foto

Hvad Canal Digital ikke kan blive enig med Discovery Networks om, er tv-distributøren netop blevet enig om med Turner Broadcasting System, som i Danmark står bag bl.a. CNN og Cartoon Network.

I en pressemeddelelse skriver Canal Digital, at selskabet har fornyet sin distributionsaftale med Turner Broadcasting System. Aftalen giver Canal Digitals tv-seere i hele Norden adgang til tv-kanalerne CNN, TNT, Cartoon Network og Boomerang samt et arkiv med hele sæsoner af aktuelle tv-serier, oplyser Canal Digital.

"Som en del af aftalen har vi nu fået hele sæsoner af serier og shows, som vores kunder kan se når som helst og hvor som helst via vores streamingtjeneste Canal Digital Go. Vi ved, at stadig flere ser tv på denne måde, og Turners udvalg af film, serier og familieindhold vil blive et godt ekstratilbud til vores kunder," udtaler Jarl Söderman, adm. direktør i Canal Digital Danmark, i en pressemeddelelse.

Canal Digital oplyser, at målet er at lancere det nye tilbud i løbet af første halvår af 2016.

Turner: Et vigtigt øjeblik

Turner Broadcasting System International er et amerikansk mediekonglomorat, som ejer bl.a. nyhedskanalen CNN og børnekanalerne Cartoon Network og Boomerang. I den nordiske gren af selskabet glæder man sig over den nye aftale med Canal Digital.

"Denne nye og udvidede aftale med Canal Digital er et vigtigt øjeblik for Turner Norden. Vi ønsker i endnu højere grad at sætte forbrugeren i centrum i alt det, vi gør," udtaler Ian McDonough, adm. direktør for Turner i Storbritannien og Nord- Europa.

Mens Canal Digital har lukket aftalen med Turner Broadcasting System, er der endnu ingen afklaring på forhandlingerne med Discovery Networks, som betyder, at omkring 200.000 danske husstande på anden uge må undvære Discoverys kanaler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs