MediaWatch

Flensborg Avis får milliontilskud til tv-produktion

En millionbevilling fra Folketingets Sydslesvigudvalg gør det muligt for Flensborg Avis at kaste sig over tv-produktion de næste par år.

Avisen for det danske mindretal i Tyskland, Flensborg Avis, skal de næste tre år også producere tv, skriver DR.

Flensborg Avis har fået bevilget næsten 7 mio. kr. af Folketingets Sydslesvigudvalg til tv-projektet. Pengene skal bruges til at ansætte tre personer og til teknisk udstyr.

"Der er en lang række nyheder i Nordtyskland, der ikke bliver fortalt i danske medier. Vi tror på, at Flensborg Avis kan være en brobygger, der kan fortælle historier, der vil interessere mange danskere. Jeg har stor respekt for den mediedækning, der er af Tyskland i danske medier i dag, men de handler meget om, hvad der besluttes fra Berlin," siger Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis, til DR.

Chefredaktøren tror, at det ikke kun er historier om mindretallet i Sydslesvig, der vil have dansk interesse, men også historier fra hele Nordtyskland.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs