MediaWatch

Flensborg Avis får milliontilskud til tv-produktion

En millionbevilling fra Folketingets Sydslesvigudvalg gør det muligt for Flensborg Avis at kaste sig over tv-produktion de næste par år.

Avisen for det danske mindretal i Tyskland, Flensborg Avis, skal de næste tre år også producere tv, skriver DR.

Flensborg Avis har fået bevilget næsten 7 mio. kr. af Folketingets Sydslesvigudvalg til tv-projektet. Pengene skal bruges til at ansætte tre personer og til teknisk udstyr.

"Der er en lang række nyheder i Nordtyskland, der ikke bliver fortalt i danske medier. Vi tror på, at Flensborg Avis kan være en brobygger, der kan fortælle historier, der vil interessere mange danskere. Jeg har stor respekt for den mediedækning, der er af Tyskland i danske medier i dag, men de handler meget om, hvad der besluttes fra Berlin," siger Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis, til DR.

Chefredaktøren tror, at det ikke kun er historier om mindretallet i Sydslesvig, der vil have dansk interesse, men også historier fra hele Nordtyskland.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere