MediaWatch

Flensborg Avis dropper tysk sektion

Grænselandsavisen Flensborg Avis udkommer i dag i en ny version med nyt indhold og nyt layout. Samtidig siger avisen farvel til en adskilt tysksproget sektion.

Det dansk-tyske dagblad Flensborg Avis tager sig noget anderledes ud, når den udkommer i morgen. I aften går en ny version af avisen i trykken, som bl.a. adskiller sig ved ikke længere at være sprogligt opdelt i en tysk og dansk sektion. 

Avisen vil fremover forsyne artiklerne med tysksprogede resumeer, skriver avisens chefredaktør og adm. direktør, Jørgen Møllekær, i en pressemeddelelse. Dermed bliver avisens potentiale større, mener han.

”Vi vil vende vores tosprogede hverdag til vores fordel og særkende. På den måde gør vi Danmark lidt større ved at tilbyde flere ikke dansk-kyndige læsere et produkt, hvor de kan læse nyheder, baggrunde og reportager om grænselandet og Danmark,” forklarer Jørgen Møllekær.

Bredere målgruppe

Flensborg Avis får desuden et nyt logo og et nyt gennemgående layout med nye skrifter i rubrikker og brødtekst.

Samtidig skal indholdet fremover i højere grad være målrettet alle, der måtte interessere sig for dansk-tyske forhold i en bredere forstand og altså ikke kun det tyske mindretal syd for grænsen eller herboende sydslegsvigere.

”Vi vil være en åben og udadvendt avis for alle. En avis, som er det naturlige valg både for det danske mindretal, men også for danskere nordfra, og dansk-interesserede tyskere sydfra,” siger Jørgen Møllekær.

Jørgen Møllekær har været den øverst befalende på avisen siden december sidste år, hvor han afløste chefredaktør og adm. direktør Bjarne Lønborg, som gik på pension efter knap 23 år på posten.

Flensborg Avis udkommer i dag seks gange om ugen i et oplag på cirka 5.300.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs